Pressinbjudan samt Förhandsvisning av VildaParken

      Kommentarer inaktiverade för Pressinbjudan samt Förhandsvisning av VildaParken

Väse först i Sverige med att ta spontanidrotten ut i skogen

Alldeles intill elljusspåret i Väse håller en unik aktivitetspark på att växa fram. Det är tack vare initiativet från en engagerad pensionär som bestämde sig för att uppfylla ungdomarnas önskemål. Väse framtid bjuder in till pressträff för att visa upp Vildaparken, som kommer att erbjuda skejtpark, mountainbike-banor, parkour och låghöjdsbana – mitt ute i skogen.

•Jag skulle påstå att det här är den bästa anläggningen som finns i närområdet. Både platsen och kombinationen av aktiviteter är helt unik. Det känns riktigt kul att kunna erbjuda moderna aktiviteter mitt i skogen och bidra till att unga lockas ut i naturen istället för att hänga inomhus i en hall, säger Per Jonsson, skejtare och designer som tog fram den första skissen till Vildaparken.

Hösten 2014 bjöd Karlstads kommun och Trafikverket in Väseborna till medborgardialog om utveckling av Väse centrum i samband med projektet Tåg i tid. Då kom idén om en skejtpark i Väse upp. Janne Ståhl, boende i Väse och medlem i föreningen Väse Framtid bestämde sig för att göra verklighet av förslaget.

•Tack vare hjälpsamma invånare, markägare som arrenderat ut mark och bidrag från Allmänna Arvsfonden, Värmlands Idrottsförbund, Karlstads kommun och privatpersoner är bygget i full gång och Vildaparken är till stor del klar. Det känns helt fantastiskt att vi lyckats med detta, berättar Janne.

Välkommen på pressträff och förhandsvisning av Vildaparken lördagen den 14 oktober. Då finns Bryggeriet, skejtföreningen från Malmö som byggt skejtparken, Vision Projekts som byggt Down Hill-banan och FarmTrade, som byggt Låghöjdsbanan på plats tillsammans med Janne Ståhl och övriga representanter från Väse Framtid. Klockan 14:00 kommer skejtare från Bryggeriet att visa hur man använder skejtdelen och downhillbanan.

Datum: Lördagen den 14 oktober
Tid: Klockan 13.00.
Plats: Vildaparken, spårcentralen vid Väse elljusspår

För mer information, kontakta:
Janne Ståhl, initiativtagare till Vildaparken, 073-058 78 78, vase.janne@gmail.com
Per Jonsson, designern bakom Vildaparken, 070-630 99 97, per@specialgrejer.se
Fredrik Jansson, ordförande i Väse Framtid, 0733-37 37 16, fredrik.jansson@peab.se